Rövidek és szürkék a nappalok, lassan már jártányi erőnk sincs, és a
könyökünkön jön ki a narancs és az alma? Ez csak azt jelenti, hogy
eljött a zamatos, friss csírák ideje!Rövidek és szürkék a nappalok,
lassan már jártányi erőnk sincs, és a könyökünkön jön ki a narancs és az
alma? Ez csak azt jelenti, hogy eljött a zamatos, friss csírák ideje!
Csíráztatni hétköznapi varázslat, és nemcsak szívet melengető, hanem
egészséges hobbi is. A csíra élő élelmiszer, tele értékes enzimekkel,
vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul garantáltan bio, hiszen mi,
magunk termesztjük!Többféle módon láthatunk neki az otthoni
csíráztatásnak: vásárolhatunk erre a célra kapható csíráztatóedényt, de
használhatunk tányért, bögrét, befőttesüveget is az első kísérlethez.
Figyeljünk rá, hogy öntözés után az edényben csak annyi víz maradjon,
amennyi a magok nedvesen tartásához kell, és kizárólag otthoni
csíráztatáshoz való magokat használjunk!
A csíráztatás menete– A magvakat először mindig alaposan mossuk meg
folyó hideg víz alatt!– Néhány órára vagy egy éjszakára áztassuk be
őket, amíg kellőképpen megduzzadnak, és a bennük lévő enzimek
aktiválódnak! – Ezután öntsük le róluk az áztatóvizet, és öblítsük le a
magokat! – Tegyük át a magokat a csíráztatáshoz használt edénybe! – Az
edényt tartsuk szellős, szoba-hőmérsékletű helyen! – Naponta kétszer
öblítsük le és öntözzük meg a magokat! |